U moru začina često posegnemo za mješavinom iz trgovine. Istina je da mješavina začina ima sve što vam treba za savršen ručak, no začin koji kupujete u trgovini ne treba ujedno značiti i da je kvalitetan.
U moru ponude koju imamo na policama, nekad je bolje napraviti vlastiti začin i tako svojim jelima dati specifičan okus zbog kojeg vaša jele neće imati isti okus kao i sva ostala.
Naše bake uvijek govore da pravi kuhar nije onaj koji stavi gotovi začin iz trgovine, već onaj tko zna u jelo staviti pravi omjer različitih začina.
Mi vam donosimo recept kako da sami napravite usoljenu papriku te tako svojem jelu podarite poseban šarm.
Vrlo je jednostavno i brzo gotovo.
USOLJENA PAPRIKA
1 kilogram očišćene crvene rog paprike
25 dekagrama soli
Očišćenu papriku samljeti i pomiješati sa soli.
Ostaviti 24 sata u posudi i povremeno promiješati.
Usoljenu papriku prebaciti u čiste staklenke i dobro zatvoriti.
DOBAR TEK
FOTO: unsplash.com