Ovo je dodatak jelima zbog kojeg će svi obožavati vaš ručak

Array


U moru začina često posegnemo za mješavinom iz trgovine. Istina je da mješavina začina ima sve što vam treba za savršen ručak, no začin koji kupujete u trgovini ne treba ujedno značiti i da je kvalitetan.

U moru ponude koju imamo na policama, nekad je bolje napraviti vlastiti začin i tako svojim jelima dati specifičan okus zbog kojeg vaša jele neće imati isti okus kao i sva ostala.





Naše bake uvijek govore da pravi kuhar nije onaj koji stavi gotovi začin iz trgovine, već onaj tko zna u jelo staviti pravi omjer različitih začina.

Mi vam donosimo recept kako da sami napravite usoljenu papriku te tako svojem jelu podarite poseban šarm.

Vrlo je jednostavno i brzo gotovo.

USOLJENA PAPRIKA

1 kilogram očišćene crvene rog paprike

25 dekagrama soli

Očišćenu papriku samljeti i pomiješati sa soli.

Ostaviti 24 sata u posudi i povremeno promiješati.

Usoljenu papriku prebaciti u čiste staklenke i dobro zatvoriti.

DOBAR TEK

Recept je preuzet sa stranice Redakcija.hr

FOTO: unsplash.com